söndag, juli 19, 2009

Hemester

Denna sommaren har vi varit riktigt trendiga och hakat på Hemester-trenden.


Språkrådet skriver: "Till följd av den rådande finanskrisen och svikande privatekeonomi hos många svenskar har det snabbt blivit populärt att stanna hemma på semestern, eller åtminstone semestra i Sverige och skippa den dyra utlandsresan. Fenomenet har varit tydligt redan under den pågående julledigheten, vilket många tidningar rapporterat om de senaste veckorna. Samma fenomen kan beskådas i många andra länder där finanskrisen satt sina spår. Två uttryck har myntats för detta, lustifikationerna hemester (semestra hemma) och svemester (semestra i Sverige)."



Vi har hemestrat :) Vi har varit på Ven och cyklat, vi har varit på hemmastranden flera gånger, vi har varit på Hörby marknad, vi har varit på Busfabriken, vi har varit i Sandhammaren och vid Ale Stenar - vi har haft semester hemma. Och det har varit precis hur bra som helst, bor man i Sveriges vackraste landskap kan man inte direkt misslyckas med hemestrandet - och är vädret dessutom hyfsat ok, som det faktiskt varit, verkar det dumt att åka någonannanstans.


Imorgon är det back-to-business som gäller, så jag kanske borde gå och lägga mig. Godnatt!

1 kommentar:

~ Kaffemoster ~ sa...

Jaha, då har väl vi hemestrat, eller åtminstone svemestrat i många år... Inte pga finanskriser eller liknande. Gillar helt enkelt Sverige och har svårt för att spendera sommaren någon annan stans än i vårt vackra land:) Dessutom har barnen lärt sig en massa svensk geografi på köpet ;-)