Men det bästa av allt är att den är så himla lättgjord och det blir nästan ingen disk alls efteråt. Eftersom jag inte äger någon diskmaskin passar det mig alldeles ypperligt.
Jag har hittat receptet någonstans på Internettet, men jag minns inte var, så jag hoppas inte jag trampar någon på tårna om jag lägger upp det här.
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (fast det äger jag inte heller någon så vi gjorde den i en pajform istället och jag tror inte att det smakar annorlunda), ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar